Työnohjaus

Huomio oikeisiin asioihin

Haluatko lisää tehoja työhösi? Aaikaansannoskykyä ja paremmin suunnattua huomiota? Ota tueksesi ulkopuolinen ohjaaja. 

Kehittymisprosessi voi olla työnohjausta, coachausta, valmennusta, sparrausta, mentorointia... - mikä sana prosessia parhaiten kuvaa. Ohjaajakoulutuksiltani olen Johdon ja esimiesten työnohjaaja, NLP Master coach sekä työyhteisösovittelija.

Olen sopiva työnohjaaja tai coach silloin, kun ohjauksen tarkoituksena on käsitellä esimiestyön, johtamisen ja työyhteisöjen toimivuuden teemoja. Tyylini on rauhallinen, kuunteleva ja salliva. Odotan osallistujilta avoimuutta ja aitoa halua kehittymiseen. Alunperin taustani on sotesektorilla. Ohjaan mielelläni muillakin toimialoilla. 

Coaching -Täsmällinen ohjausprosessi tarkkarajaiseen tavoitteeseen

Coach -koulutukseni lähtökohtana ovat vuoden Neuro Linguistic Programming -opinnot, joiden lisäksi olen opiskellut ensin NLP Personal coach ja sitten Master coach -tutkinnot. Coachauksessa rajataan ja yksilöidään tavoite työnohjausta tarkemmin, ja prosessi voi olla työnohjausta lyhyempi. Parhaimmillani tätä osaamistani voidaan hyödyntää tilanteissa, joissa on hyödyksi tarkastella omaa maailmankuvaa, ennakkoajattelua ja uskomuksia, joihin toiminta perustuu. Se on erittäin hyödyllistä muutosten aikaansaamiseksi. 

Avoimet työnohjaus- ja coachingryhmät

Sekä työnohjaus että coaching voivat tapahtua yksilöohjauksessa tai ryhmäohjauksessa. Jos olet kiinnostunut ryhmäohjauksesta, mutta sinulla ei ole omaa ryhmää valmiina, tutustu avoimiin ryhmiin. Niihin ilmoittautumalla voit varata oman paikkasi, ja odottaa, että vielä tuntemattomat kollegasi tekevät samoin. Ryhmän käynnistyessä avoin ryhmä toki "sulkeutuu" ja toimii luottamuksellisesti työnohjauksen tai coachauksen periaatteiden mukaan, samojen henkilöiden kuuluessa ryhmään kaikkien tapaamisten ajan.